Home

Achtergrond

Dierentuinen blijven populair

Vorig jaar hebben ongeveer 10,5 miljoenen liefhebbers een bezoekje gebracht aan een dierentuin die is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD).

Dat is ongeveer evenveel als in 2008. Dat liet donderdag een woordvoerder weten. Vooral in het voorjaar kwamen bezoekers. De normale topmaanden juli en augustus bleven wat achter. Grote publiekstrekkers waren de geboortes van diverse grote dieren. Bijvoorbeeld in Dierentuin Amersfoort en Dierenpark Emmen werd een olifantje geboren. In Blijdorp en GaiaPark Kerkrade zag een giraffe het levenslicht. In het Dolfinarium werden drie dolfijnen geboren en heel bijzonder zelfs een bruinvis.

Van de vijftig dierentuinen in Nederland zijn vijftien bij de NVD aangesloten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.