Home

Achtergrond

Dienstverlening Codering Levend Groen naar VKC

Vanaf 1 januari is de uitvoering van de codering en de informatievoorziening over de codes van de stichting Codering Levend Groen ondergebracht bij de stichting VKC in Roelofarendsveen.

Bij de VKC zal een vaste contactpersoon de zaken rondom de CLG codering behartigen. Het coderen zal vanaf nu primair door de VKC gebeuren op basis van de door de stichting CLG vastgestelde protocollen. Codering gebeurt op initiatief van de VKC en op aanvraag van gebruikers.

De beheerwerkgroep Codering Levend Groen blijft beschikbaar als raadgever bij de codering. Deze omslag betekent een beduidend snellere aanvraagprocedure en een snellere afhandeling van vragen. Sinds medio 2008 het grootste deel van alle planten gecodeerd is, de SUB codelijst geïntegreerd is en de zoekfunctie via www.levendgroen.com versneld, is CLG zeer succesvol gebleken.

De vraag naar nieuwe codes en de ondersteuning bij het zoeken vroegen daarbij om een professionele aanpak. Het bestuur van de stichting Codering Levend Groen is van mening dat de VKC, de organisatie voor registratie en jurering in de sierteelt, van nature de noodzakelijke onafhankelijke positie inneemt om deze rol te kunnen vervullen. Voor informatie over codes en codering kunnen gebruikers van Codering Levend Groen vanaf nu terecht bij de heer Leo Miedema op het telefoonnummer 071-305 1571.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.