Home

Achtergrond

Detailhandelsverkopen eurozone dalen sterk

De detailhandelsverkopen in de eurozone zijn in november onverwacht met 1,2 procent gedaald vergeleken met een maand eerder.

Dat blijkt uit cijfers van het Europees statistisch bureau Eurostat. Analisten ondervraagd door Reuters rekenden juist op een stijging met 0,1 procent. Op jaarbasis lagen de detailhandelsverkopen in de zestien eurolanden 4 procent lager. Hier werd uitgegaan van een afname met 1,9 procent.

In oktober stegen de detailhandelsverkopen op maandbasis in het eurogebied nog met een herziene 0,2 procent. Op jaarbasis gingen de verkopen in die maand met 1,3 procent omlaag, herzien van een eerder gerapporteerde daling van 1,9 procent.

Donderdagochtend werd ook bekend dat de Duitse detailhandelsverkopen in november onverwacht zijn gedaald. De omzet zakte met 1,1 procent, terwijl werd gerekend op een stijging met 0,2 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.