Home

Achtergrond

Deense export varkensvlees afgenomen

De Deense varkensvleesexport is in de eerste negen maanden van vorig jaar gedaald.

Het volume zakte in vergelijking met dezelfde periode van 2008 met 134.000 ton naar ruim 1,37 miljoen ton. Dat blijkt uit cijfers van de landbouwfederatie Landbrug & Fødevarer (LF).

De afzet in de EU zakte onder de 1 miljoen ton. Ook op de Japanse markt werd ingeleverd. De Japanners namen krap 97.600 ton af, tegen een kleine 134.000 ton in de eerste negen maanden van het voorgaande jaar.

Op de Duitse markt werd daarentegen met een plus van 14.000 ton naar 418.000 ton enige terreinwinst geboekt. De Bondsrepubliek nam ruim 30 procent van het volume af en blijft daarmee de veruit grootste markt voor de Deense vleesexporteurs.

Of registreer je om te kunnen reageren.