Home

Achtergrond

Darwin voor kleuters in Villa Beagle

Peuters en kleuters kunnen vanaf zondag 21 februari kennismaken met de evolutieleer van Charles Darwin in Villa Beagle.

VPRO, Canvas en Teleac maakten deze achtdelige serie voor kinderen in het kielzog van de reis van de Beagle, die al enkele maanden op de televisie te volgen is.

In Villa Beagle komt in elke aflevering een Nederlands kind aan het woord, dat in een ander land woont. Aan de hand van dit kind wordt gezocht naar bijzondere natuurverschijnselen in dat land, naar schelpen, dieren en planten en naar kenmerken van de soorten, zoals Darwin die destijds vastlegde. Elk geportretteerd kind heeft zelf veel belangstelling voor natuur en wetenschap.

Villa Beagle is ontwikkeld door TalentenKracht, een samenwerkingsproject van onder meer zes universiteiten, het Platform Bètatechniek en natuurwetenschappelijk museum Nemo in Amsterdam. TalentenKracht wil de nieuwsgierigheid van peuters en kleuters op bètagebied prikkelen en stimuleren. Het ministerie van OCW ondersteunt het project.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.