Home

Achtergrond 9 reacties

DOC Kaas verlaagt voorschot met 1 euro per 100 kilo

DOC Kaas verlaagt de voorschotprijs voor de maand januari met netto bijna een euro per honderd kilo.

Dit blijkt uit een bekendmaking van de coöperatie.

De vetprijs is met 8 cent per kilo verlaagd ten opzichte van december 2009 naar €2,51 per kilo. De eiwitprijs is met met 17 cent per kilo verlaagd naar €5,65 exclusief btw. Rekening houdend met aanpassingen in heffingen en toeslagen ontvangen leden van DOC een netto voorschotprijs over januari van €28,95 per 100 kilo. Deze hoeveelheid geldt bij een gemiddelde jaarleverantie van 580.000 kilo (het Nederlandse gemiddelde). Dit is 95 cent minder dan de leden in december ontvangen zouden hebben bij identieke voorwaarden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boesje

  Slecht ja, en dat nu voor het derde jaar al!!!

 • no-profile-image

  vergheer

  klopt boer uit groningen,maar bij doc heeft eigenlijk maar 1 man het voor het zeggen de onderdirecteur.zie maar bij vergaderings toen de boeren demonstreerden het werd gelijk in de kiem gesmoord er moet echt wat gebeuren anders gaat doc naar de knopen,dus ook de veel boeren.hoe lang kunnen zij daar nog aan moderen

 • no-profile-image

  blijde

  Kwantumtoeslag begint ook weer bij 0 ct, dus er gaat nog iets meer af voor de meeste............

 • no-profile-image

  rfc lid

  Ja, ik ben maar een boerenlul, maar die zuivelverwerkers kijken qua uitbetaling naar elkaar. Als de ene verlaagd volgt de rest. Vervolgens kijkt die ene weer naar de rest. Bekijken ze eigenlijk wel echt wat ze kunnen uitbetalen? Hopen op uitbetaling vanwege de prestatieprijs, zal net zoals voorheen bij Campina de nabetaling in de maand mei was, wel weer een teleurstelling zijn. Als ik het verkeerd zie, mag u het zeggen.

 • no-profile-image

  gert

  Het is wel even wennen aan deze prijzen ,leuk is anders

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Triest

 • no-profile-image

  twente

  wat slecht

 • no-profile-image

  vergeer

  doc heeft eigenlijk maar een paar groote afnemers ,en om die te behouden doen zij de kaas weg voor dump prijzen.en als er weinig binnen komt,dan kun je weinig geven.als er geen ander beleid komt kun je doc beter in de uitverkoop doen,andere directi er op en dan komt het wel goed.het is een mooie fabriek maar de de directi klopt niet.

 • no-profile-image

  boer

  DOC wordt bestuurt door veehouders wat betekent dat ze goed zijn in kostenbeheersing per eenheid maar super slecht in verkoopstrategie en het verkopen van een merk/emotie. Tijd voor een fusie zodat ze hun eigen vermogenspositie kunnen verbeteren en hun markt kunnen verbreden!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.