Home

Achtergrond

DLV Plant gaat bodemadviezen verder verbeteren

Een team van zeven bodemspecialisten gaat akkerbouwers adviseren over zaken die met de bodem te maken hebben.

DLV Plant wil hiermee de kwaliteit van bodemadviezen verder verbeteren. "Voorheen waren de adviezen afhankelijk van de mensen die we in verschillende regio’s van het land beschikbaar hadden", zegt Roelof Naber van DLV Plant. "Vanaf dit jaar hebben we een vast team dat adviezen geeft."

Die teams bestaan uit ervaren DLV’ers. "Zij waren binnen hun huidige werk al bezig met de bodem. Voor de akkerbouwers was het echter beter om twee bodemspecialisten per regioteam paraat te hebben staan. Zij ondersteunen elkaar op het gebied van kennis."

Tijdens de landbouwbeurs in Assen, van 12 tot 14 januari, komt het team voor het eerst in de aandacht te staan. "Ze zijn vorig jaar al begonnen met hun werk. Toen hebben ze onder meer hun kennis over de bodem uitgewisseld. Tijdens de beurs treden we met ze naar buiten."

DLV Plant speelt met de specialisatie in op de grote vraag naar adviezen over drainage en bodemverbetering. "Die adviezen moeten goed zijn, want het gaat om grote bedragen. Is de grond eenmaal verpest, dan is dat vaak onomkeerbaar", zegt Naber.

Herma van den Pol

Of registreer je om te kunnen reageren.