Home

Achtergrond 14 reacties

Cramer: niet nog eens uitstel voor emissie-arme stallen

Varkens- en pluimveehouders krijgen niet nog eens uitstel voor de bouw van emissie-arme stallen.

Dat zegt minister Jacqueline Cramer van Milieu in een interview dat vandaag in Boerderij verschijnt. "Ik heb me te houden aan EU-regelgeving en dat weet de sector al heel lang. Ik geef niet opnieuw uitstel. Als veehouders tijdig op maatregelen hadden ingespeeld, hoefden ze nu geen noodkreten te slaken".

De minister had de verplichting tot de bouw van emissie-arme stallen al uitgesteld van 2010 tot 2013 onder voorwaarde dat boeren op 1 april een bedrijfsontwikkelingsplan klaar hebben. Daarvoor komt geen uitstel, zegt Cramer. "De rek is er uit, dat moet iedereen beseffen".

De landbouw zal ook met scherpere klimaatdoelstellingen te maken krijgen, kondigt Cramer aan. In april heeft ze een beeld van de bijdrage van de landbouw aan vermindering van broeikasgassen en de productie van groene energie. "Er moet een tandje bij", waarschuwt ze in het interview. "Er komen extra sturende maatregelen". De minister noemt concreet methaan en lachgas waarvan de uitstoot te weinig wordt beteugeld.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Pluimveehouder

  Deze regering zo snel als mogelijk de laan uit sturen en een nieuwe regering met mensen die realistisch tegen de zaak aankijken.

 • no-profile-image

  broodvechter

  Jawel ,luchtwasser 1 is vandaag gereed gemaakt.
  8 waterpompen vanaf 0.75 kw gaan het millieu redden
  4 kub zwavelzuur wordt morgen geleverd
  Over de extra ventilatie vanwege de tegendruk van de luchtwasser zwijgen we maar
  Want er is immers een energiescan gemaakt dus dan is het goed.
  Al dat extra stroom is helaas niet Co2 arm want die komt van kernenergie.
  En daar was Cramer ozo tegen tijdens haar vorige carriere.
  Kortom het is een grote gore leugen

 • no-profile-image

  boer

  U komt tot het halve verhaal boer uit het zuiden.Salpeterzuur (nitraat) kan door de plant worden opgenomen daarbij komt base (OH) vrij dus weg zuur ofwel neutraal.Mogelijkheid twee: salpeterzuur wordt gedenitrificeerd door bacterien.Ook hierbij komt base vrij dus weer neutraal. Derde mogelijkheid Salpeterzuur bindt zich aan de amfoteer ,het voor de plant giftige alluminium (wat vrij komt door verzuring) bindt en spoelt uit. Hierbij hebt u ook meteen de oorzaak waarom de bossen niet stierven als gevolg van verzuring.U ziet hoe men er in geslaagd is om met een half verhaal de veehouder in discrediet te brengen als het gaat om milieu.

 • no-profile-image

  miltie

  er komt steeds meer inzicht in de gestuurde klimaat rappotten die vervalst zijn ;himlaya gletsers smelten heel niet weg;;IPCC vn.klimaatpanel;gaat uit van veronderstelling;dus niet wetenschappelijk;zoals ze beweren;al is de leugen nog zo snel de waarheid achte haalt hem wel ??

 • no-profile-image

  Gert

  Het is rustig in de bouw dus regel wat werk voor die jongens .

 • no-profile-image

  broodvechter

  aldus millieufascist Cramer

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Mevr Cramer :befeel ist befeel. Al het overige is niet van belang zoals rapport van AbaB en overige organisaties met de meest recente inzichten, en gelijke monikken gelijke kappen.(iets uit de grondwet maar waarschijnlijk niet voor Cramer)

 • no-profile-image

  potentiele

  maar dat is niet belangrijk broodvechter, belangrijker is dat de buren de lucht niet mogen ruiken. spuiwater en co2 van stroomproductie doen er niet toe.mijn mening is dat ze de luchtwassers meteen af moeten schaffen en met een beter alternatief meten komen, zoals warmtewisselaars(al wassen die de lucht niet)

 • no-profile-image

  Buurman van een pluimveehouder uit het noorden des

  De regeling is perfect en dient s.s.m. te worden ingevoerd!

 • no-profile-image

  Boer

  Als de minister tot twee kon tellen zou ze kunnen weten dat ammoniak (stikstofkringloop) niet leidt tot verzuring. Zie dat de bosbodems nu een halve punt zuurder zijn dan 15 jaar geleden. Vermesting is een gevolg van verzuring,dus hier hoeven we op verbetering te rekenen.Wat klimaat betreft is ammoniak belangrijk als reductor van broeikasgassen zoals ozon en stikstofoxides (gebruik in vrachtwagens). De aerosolen gevormd door ammoniak hebben een afkoelende werking. (10 x sterker dan het opwarmende effect van CO2) Kortom zinloze bezigheden om milieu doelen te halen.

 • no-profile-image

  boer

  Er is nou eenmaal een milieudoelstelling geformuleerd en die moet en zal ten koste van alles gehaald worden. Dit levert de overheid ENORM veel geld op en zorg voor werkgelegenheid.
  Al toont 99% van de klimaatrapporten het tegenovergestelde aan, ze zullen er NOOIT van afwijken. Er zijn hogere doelen dan de klimaatdoelen!!

 • no-profile-image

  gerrie

  Klimaatdoelstellingen, wat een flauwekul. Zorg er eens voor als ik er een nieuwe lamp in draai dat deze ook 50 jaar meegaat. Dit is nog maar 1 van de vele duizenden voorbeelden. Deze zijn makkelijk te realiseren. Een grote maakindustrie wat veel onnodige troep opleverd. Daar moet Cramer eens in Kopenhagen over gaan blazen. Ongeschikt dus.

 • no-profile-image

  boer

  geachte boer uit het noorden.

  Ammoniak zou volgens u niet leiden tot verzuring maar bosbodems zijn in 15 jaar tijd wel een half punt zuurder?

  volgens mij word ammoniak in de bodem omgezet in salpeterzuur en bij (veel) ammoniak neerslag wordt de bodem dus zuurder!

  M.vr.gr.

 • no-profile-image

  ron

  En als je er nu eens geen geld voor hebt, en de bank wil er ook eerst niet aan beginnen, omdat het vooruitzicht ook niet zo best is... wat dan?
  Maar dat interseert ze niet in Den Haag, weer 1 kapot denken ze dan, zij vreten hun buik er wel om vol.
  Maar ik hoop dat ze nog eens echt honger mee mogen maken, maar dat zal wel niet gebeuren.
  Het wordt eens tijd, dat er een opstand komt in dit land, elke keer wordt het stropje strakker getrokken, en niemand doet iets.
  Het wordt tijd dat er eens een stelletje opgeruimd worden daar in Den Haag.
  We leven zolangzamerhand in een verkapte communistische staat, nog even en we moeten melden dat we naar de wc gaan, of we mogen niet meer roken in eigen huis.
  Kunnen ze nog meer controleurs laten aanrukken, wel goed voor de werk gelegenheid natuurlijk. Maar het draait bij de overheid maar om 1 ding, en dat is niet het milieu, maar hoe kunnen we de mensen zoveel mogelijk kaalplukken, en dan het geld over de balk smijten aan onzinnige dingen.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.