Home

Achtergrond

Copa-Cogeca waarschuwt voor "catastrofale" impact prijsoorlog

De Europese belangenorganisatie voor boeren en coöperaties Copa-Cogeca vreest "catastrofale" gevolgen door prijzenoorlogen tussen supermarktketens.

In Duitsland, Frankrijk maar ook Nederland zouden dergelijke oorlogen dreigen.

De Finse secretaris-generaal Pekka Pesonen noemt de situatie onacceptabel. "De neerwaartse druk op winkelprijzen perst de gehele voedselketen uit", aldus Pesonen. Boeren en tuinders hebben volgens Pesonen weinig vlees op de botten.

Vorig jaar daalden inkomens van agrariërs in de Europese Unie met gemiddeld 12,2 procent. "Agressieve prijscompetitie beperkt ook de keuze van de consument. De productie van seizoensproducten als groenten en fruit is in gevaar."

Of registreer je om te kunnen reageren.