Home

Achtergrond 3 reacties

Conflict DGB en energiebedrijf

DGB Energie, de energietak van De Groene Belangenbehartiger in Hardenberg (DGB), heeft een conflict met energiegigant RWE over de levering van gas.

RWE heeft beslag laten leggen op tegoeden van DGB wegens wanbetaling.

Volgens een woordvoerster van RWE is DGB het afgelopen jaar structureel in gebreke gebleven bij de betalingen. De zaak komt binnenkort voor de rechter.

Het conflict tussen DGB en RWE draait om de interpretatie van het contract tussen beide partijen. DGB stelt dat RWE de rol heeft van transporteur van het gas en DGB die van gasleverancier. RWE ziet dat anders en brengt daarom hogere tarieven in rekening.
Begin december heeft RWE aan 1.300 afnemers van DGB een brief gestuurd, waarop DGB een brief heeft gestuurd naar de afnemers met zijn visie op het conflict.

Volgens DGB-directeur Marc Logtenberg heeft DGB al sinds dag 1 van het contract met RWE in 2007 verschil van mening met RWE. "We hebben herhaaldelijk aangedrongen op een gesprek, om de problemen op te lossen, maar dat is nooit gelukt. Afgelopen zomer hebben we daarom besloten maar eens niet te betalen." Het contract met RWE is volgens Logtenberg inmiddels beëindigd.

Logtenberg en DGB willen niets zeggen over de bedragen waarover het conflict gaat. Onduidelijk is in hoeverre een voortbestaan van DGB in het geding is mocht het bedrijf een procedure tegen RWE verliezen.

Ook de Energiekamer van de Nederlandse Mededingingsautoriteit is bij de zaak betrokken. Volgens een woordvoerster staat de leveringszekerheid voor afnemers van DGB voorop.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Burke

  ja heel juist Energie, maar toen werd er gesproken over de RODE CIJFERS , die allemaal met overschotten van de NVV zijn gedicht. De heer Logtenberg speelt gewoon met boerengeld. Onacceptabel.Waar het bij de heer Logtenberg en consorten aan ligt is een ernstige vorm van hoogmoedwaanzin en een agressieve vorm van autoritair gedrag. Ook de IKB NV deelnemers komen in het gedrang, ik zou daar geen zaken mee willen doen.

 • no-profile-image

  BUrke

  Onbegrijpelijk dat als je op de 1e dag van een contract al van mening verschilt , waarom heb je dan het contract getekend? Doelbewust stelt de heer Logtenberg de levering van gas en electra aan 1300 klanten in de waagschaal , om thans tot conclusie te komen dat het tot een rechtszaak zal leiden. Het is maar de vraag of hij hier in het gelijk gesteld gaat worden. Het gaat hier om voorschot bedragen die behoorlijk die tot de verbeelding spreken. Het is niet de eerste keer dat hij een rechtszaak verliest. Nou ben ik maar een Burke, maar 1+1=2, boeren houd je niet voor de gek.
  Verbaasd mij enigzins dat de heer Zwaneburg enige tijd geleden stelt dat de DGB met Zwarte Cijfers schrijft. Wat voor een cijfers zijn hem voorgehouden, want als je RWE niet betaald moet je vanzelf geld overhouden of was er geen geld om RWE te betalen. Weet u papier is geduldig , maar al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel en een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken. Ben niet gerust over de uitslag van de rechtszaak!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  energie

  Burke, al eerder heeft AGD geschreven over het negatief eigen vermogen van DGB. Energie is ook risicovolle business.

Of registreer je om te kunnen reageren.