Home

Achtergrond

Conflict DGB en energiebedrijf

DGB Energie, de energietak van De Groene Belangenbehartiger in Hardenberg (DGB), heeft een conflict met energiegigant RWE over de levering van gas.

RWE heeft beslag laten leggen op tegoeden van DGB wegens wanbetaling.

Volgens een woordvoerster van RWE is DGB het afgelopen jaar structureel in gebreke gebleven bij de betalingen. De zaak komt binnenkort voor de rechter.

Het conflict tussen DGB en RWE draait om de interpretatie van het contract tussen beide partijen. DGB stelt dat RWE de rol heeft van transporteur van het gas en DGB die van gasleverancier. RWE ziet dat anders en brengt daarom hogere tarieven in rekening.

Begin december heeft RWE aan 1.300 afnemers van DGB een brief gestuurd, waarop DGB een brief heeft gestuurd naar de afnemers met zijn visie op het conflict.Volgens DGB-directeur Marc Logtenberg heeft DGB al sinds dag 1 van het contract met RWE in 2007 verschil van mening met RWE. ”We hebben herhaaldelijk aangedrongen op een gesprek, om de problemen op te lossen, maar dat is nooit gelukt. Afgelopen zomer hebben we daarom besloten maar eens niet te betalen.” Het contract met RWE is volgens Logtenberg inmiddels beëindigd.

Logtenberg en DGB willen niets zeggen over de bedragen waarover het conflict gaat. Onduidelijk is in hoeverre een voortbestaan van DGB in het geding is mocht het bedrijf een procedure tegen RWE verliezen.Ook de Energiekamer van de Nederlandse Mededingingsautoriteit is bij de zaak betrokken. Volgens een woordvoerster staat de leveringszekerheid voor afnemers van DGB voorop.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.