Home

Achtergrond

Commotie om stierengevechten Kenia

Een plan van de Keniaanse overheid voor de bouw van een arena voor stierengevechten heeft de toorn gewekt van dierenrechtenactivisten.

Het Comité Anti Stierenvechten maakte donderdag bekend dat het een internationale actie is begonnen tegen de nieuwe toeristische attractie in het Oost-Afrikaanse land.

Op dit moment gaan toeristen vooral naar Kenia wegens de wildparken en de stranden nabij Mombassa. Het ministerie van Toerisme wil nu ook bezoekers naar het westen van het land lokken. De stierengevechten moeten daarbij gaan helpen.

De overheid heeft 25 miljoen Keniaanse schilling (circa 235.000 euro) beschikbaar gesteld voor de bouw van een stadion in het district Ikolomani. Traditioneel hebben hier stierengevechten plaats in een open veld.

Het evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Volgens lokale dierenbeschermers worden de hoorns van de dieren scherper gemaakt en krijgen ze drugs toegediend om ze agressiever te maken voor de gevechten. Doorgaans eindigen die overigens niet met de dood van een stier. De verliezer vlucht meestal als hij inziet dat het gevecht niet te winnen is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.