Home

Achtergrond

'College Steenbergen onhandig met kassenplan'

Het college van Steenbergen heeft ten onrechte de suggestie gewekt dat de gemeenteraad geen doorslaggevende stem had over de komst van een groot kassengebied naast de suikerfabriek in Dinteloord.

Vanwege de bestuurlijke gevoeligheid was dat onhandig, maar van kwade opzet was geen sprake. Een commissie die commissaris van de Koningin Wim van de Donk instelde vanwege een dreigende politieke crisis in Steenbergen, heeft dat vandaag gezegd. De commissie concludeert dat de gemeenteraad voldoende is geïnformeerd en niet voor voldongen feiten is geplaatst.

Van de Donk sprak vrijdag in een korte verklaring grote zorg uit over de ernstig verstoorde verhoudingen tussen de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders in Steenbergen. Hij gaat op korte termijn met partijen om tafel.

In Steenbergen bestaat grote weerstand tegen de komst van het glastuinbouwgebied en bedrijventerrein van in totaal 265 hectare. Het plan komt later dit jaar weer in de gemeenteraad aan de orde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.