Home

Achtergrond

Cocaïnesmokkel met ananassen onderschept

De Nationale Recherche heeft dinsdag drie mannen aangehouden die vermoedelijk op grote schaal cocaïne met ladingen ananassen vanuit Zuid-Amerika naar Nederland wilden smokkelen.

In Panama is eind november 900 kilo cocaïne in plastic kratten onderschept, die waarschijnlijk verband houdt met de verdachten. De cocaïne zou in een zeecontainer met ananas naar Antwerpen worden verscheept.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat vrijdag laten weten. De verdachten zijn een 49-jarige man uit Amsterdam, een 46-jarige uit Rotterdam en een 45-jarige inwoner van Etten-Leur. De politie heeft een pistool met geluiddemper, een machinepistool, 119 mobiele telefoons en administratie in beslag genomen bij het doorzoeken van de woningen van de drie mannen.

In verband met deze zaak hield de federale politie in België dinsdag vier verdachten aan. Hun opdracht zou zijn de zeecontainers met cocaïne uit de haven van Antwerpen weg te halen. De Nationale Recherche werkt in het onderzoek nauw samen met de Belgische federale politie.

De verdachten verscheepten zeven containers met ananassen tussen Panama en de haven van Antwerpen. Daarin zat geen cocaïne verstopt, bleek tijdens controle. De containers waren bestemd voor een nepbedrijf in Tsjechië. De politie vermoedt dat het zendingen waren die het vertrouwen moesten geven dat het om legale handel ging.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.