Home

Achtergrond

Chinese zuivelanimo groeit weer

De Chinese zuivelindustrie is in 2009 behoorlijk opgekrabbeld na het melamineschandaal. Grote zuivelcampagnes en verscherpt toezicht van de Chinese overheid zorgden voor een aantrekkende zuivelconsumptie.

Halverwege 2009 zat de Chinese zuivelconsumptie alweer op 70 % van het niveau van voor het melamineschandaal. In de zes maanden erna is de zuivelconsumptie zelfs opgeklommen tot bijna 90 %. Dit blijkt uit cijfers van PZ. De consumptie van verse melk zou zelfs alweer op het vertrouwde niveau zitten.

Dit snelle herstel op de Chinese zuivelmarkt geeft aan dat er op de lange termijn weer voldoende kansen komen voor de lokale én internationale zuivelindustrie. Zeker als je bedenkt dat in China driekwart minder zuivel geconsumeerd wordt dan in de rest van de wereld.

prognose:

verder herstel

Of registreer je om te kunnen reageren.