Home

Achtergrond 1 reactie

Chinees zuivelbedrijf dicht om melamine

De Chinese autoriteiten hebben in Sjanghai een zuivelbedrijf gesloten omdat de producent melkpoeder zou hebben vermengd met melamine. Ook werden drie leidinggevenden van het bedrijf gearresteerd, meldt Radio Nederland Wereldomroep (RNW).

Alle opslagplaatsen zijn direct gesloten. De autoriteiten overwegen volgens RNW de producten in verschillende regio's uit de schappen te halen.

In 2008 overleden zes kinderen na het drinken van melk die was vermengd met melamine. Zeker 300.000 kinderen werden ziek. De chemische stof melamine werd gebruikt om met water verdunde melk voller te doen lijken. Vorig jaar werden twee Chinezen - een productieleider en een directeur van een melkfabriek - geëxecuteerd voor hun rol bij het melkschandaal.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gekke henkie

    trekt de vraag net weer wat aan hebben we dit gedonder weer.

Of registreer je om te kunnen reageren.