Home

Achtergrond

Chaos in Duitsland door winterweer

Winters weer heeft afgelopen weekeinde in delen van Duitsland tot chaos geleid. Zware sneeuwvalen gladde wegen legden vooral het noorden en westen van het land plat.

In het noordoosten is sprake van de witste winter in ruim dertig jaar.
Zeker vier mensen kwamen om het leven in het verkeer en meer dan honderd mensen raakten gewond, berichtten Duitse media. De schade loopt in de miljoenen. Politie en brandweer moesten duizenden keren uitrukken. Honderden automobilisten zaten soms urenlang vast in de sneeuw.

Alleen al in de westelijke deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen telde de politie tot zondagochtend ruim tweeduizend verkeersongevallen die te maken hadden met de weersomstandigheden. In Keulen kwam een 24-jarige man om het leven toen hij probeerde zijn hond te redden die op een bevroren meer door het ijs was gezakt. De eigenaar van de viervoeter zakte ook door het ijs. Duikers van de brandweer vonden de man later op de bodem van het meer. De hond overleefde het incident.

In de noordoostelijke deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren viel tot wel 50 centimeter sneeuw. De Duitse Meteorologische dienst DWD liet weten dat er sinds de winter van 1978-1979 niet meer zo lang zo veel sneeuw ligt. Doordat het ook krachtig waaide, ontstonden sneeuwduinen tot 3 meter hoog. In de regio ligt inmiddels meer sneeuw dan in de zuidelijke deelstaat Beieren met zijn bergen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.