Home

Achtergrond

Cereplast onderzoekt verpakking uit algen

Cereplast onderzoekt de mogelijkheden om uit algen biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal te maken.

Tot nu toe gebruikt het Amerikaanse bedrijf zetmeel uit granen en aardappelen als grondstof. Dat meldt de website AGF. Directeur Frederic Scheer denkt dat de olieprijzen in 2013 zo hoog zullen zijn dat bioplastic uitkomst zal bieden. Scheer hoopt dat grote bedrijven als Dupont en BASF straks hun verpakkingen ook van bioplastic gaan maken als de olieprijs verder oploopt.

Cereplast heeft vestigingen in Californië en Indiana en beschikt over een aantal patenten op technieken om bioplastic te maken. Volgens Scheer is het belangrijk om bioplastic te maken omdat in de VS een groot deel van de verpakkingen niet recyclebaar is.

Of registreer je om te kunnen reageren.