Home

Achtergrond 6 reacties

Celstraf dreigt door frauderende kaasboer

De hoofdverdachte in een zaak over het op grote schaal vervalsen van etiketten van boter, olie en kazen verdwijnt, als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, een jaar achter de tralies.

De officier van justitie eiste vandaag bij de rechtbank in Breda achttien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, en een boete van 15.000 euro.

Dat heeft het functioneel parket van het OM gemeld. De 54-jarige man en zijn twee zonen zouden de houdbaarheidsdatum van de zuivelproducten hebben aangepast en etiketten van bekende merken hebben laten drukken. Tegen de zonen eiste het OM werkstraffen van 240 en 200 uur en boetes van 10.000 en 8000 euro.

Het OM verdenkt de zonen ervan producten te hebben ingekocht, waarvan de houdbaarheidsdatum was verstreken. De vader zou de misleidende etiketten hebben laten drukken. In totaal gaat het volgens het OM om ongeveer 350.000 etiketten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  nog een

  In een provincie waar meer varkens dan mensen wonen, kunnen de mensen best wel eens op varkens gaan lijken

 • no-profile-image

  verbaasde

  Is het nou een zelfzuivelende boer of een zuivelhandelaar?In het laatste geval: NOEM HET DAN GEEN BOER!!!

 • no-profile-image

  brabant

  Een goede alternatieve straf voor ondernemer en zonen zou zijn dwangmatig 5 jaar lang produkten laten eten die over tijd zijn. Na flink wat diaree ellende zal men nog wel een keertje nadenken wat men andere aan heeft gedaan. Vieze varkens

 • no-profile-image

  arie

  jaja, en als we ouder worden gaan we met zijn allen naar de viagraboer (om de hoek)

 • no-profile-image

  nog een brabander

  Weet je wat het is? hier in Brabant noemen we iemand die in kaas handelt een kaasboer, die in vis handelt een visboer, in ijzer: een ijzerboer, ijs verkoopt: een ijscoboer, die friet bakt: een frietboer, in olie: een olieboer. Ach het zijn allemaal boeren, snapte gij?

 • no-profile-image

  kvbalpen@gmail.com

  wat een smerig volk. ze verpesten et voor anderen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.