Home

Achtergrond 1 reactie

Case New Holland vreest minder trekkerverkopen

Case New Holland (CNH) denkt dat de markt voor trekkers in West-Europa dit jaar met 5 tot 10 procent krimpt.

De markt voor combines daalt volgens de Amerikaanse machinebouwer waarschijnlijk 15 tot 20 procent.

In Noord-Amerika is de situatie nauwelijks beter. Ook hier daalt het aantal verkochte trekkers tussen de 5 en 10 procent, terwijl de vraag naar combines 10 tot 15 procent lager uit zal komen dan vorig jaar.

De situatie in Europa en Noord-Amerika wordt slechts voor een beperkt deel gecompenseerd door aantrekkende verkopen in Latijns-Amerika en dan vooral Brazilië, aldus bestuursvoorzitter Harold Boyanovsky.

CNH maakte vandaag bekend dat de laatste drie maanden de winst is gedaald met 75 procent ten opzichte van een jaar eerder, tot 28 miljoen dollar (20 miljoen euro). De omzet daalde 12 procent tot 3,2 miljard dollar (2,3 miljard euro).

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Dit verhaal toont duidelijk de samen hang aan tussen de primaire productie en de industriele pruductie. Gaat de landbouw goed verkopen productiemiddelen goed, landbouw slecht verkopen productie middelen slecht. In dit laatste geval kan een resessie / crisis ontstaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.