Home

Achtergrond 5 reacties

Capelle begint met dierenpolitie

De gemeente Capelle aan den IJssel wil in mei beginnen met een dierenpolitie.

Bijzondere opsporingsambtenaren moeten speciaal gaan controleren op dierenleed.

De gemeente bevestigde vandaag een bericht over het plan in De Telegraaf. De dierenpolitie, naar Amerikaans voorbeeld, is een initiatief van het vroegere LPF-Kamerlid Joost Eerdmans, nu wethouder in Capelle.

Het plan in Capelle is een proef voor een jaar. De ambtenaren die toezicht gaan houden, moeten eerst nog worden opgeleid. Als de proef slaagt, is het mogelijk dat een landelijke dierenpolitie wordt ingevoerd.

Volgens Eerdmans is het plan een doorbraak. "Ambtenaren kunnen tot nu toe weinig doen bij dierenleed. Met de uitbreiding van de taken van bijzondere opsporingssambtenaren kan dierenleed vanaf de eerste melding worden aangepakt.''

De dierenpolitie gaat samenwerken met de Landelijke Inspectiedienst van de Dierenbescherming, die maandag verrast reageerde op de aankondiging van de proef. "Het is natuurlijk prachtig'', aldus een woordvoerder. Maar de Dierenbescherming vindt de term "dierenpolitie'' wel een erg groot woord voor twee ambtenaren die naast hun gewone werk mishandeling en verwaarlozing van dieren gaan controleren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Eerst moet die politie de hoofdschuldige van al het dierenleed (verhongeren, excessief bejagen, beestachtig ruimen) arresteren. Dat is de man die zichzelf al acht jaar bekwaam acht om dit land te besturen en de regering leiding te geven. En die dus de poltieke en staatsrechtelijke eindverantwoording draagt voor het open riool waarin we tegenwoordig leven. Ze hoeven niet ver te zoeken, want hij woont letterlijk 'om de hoek'. En levenslang is nog mild voor zulk een arrogante onverschilligheid! Dus komaan agenten: "hit'em up, move him out!"

 • no-profile-image

  elle

  Vind het super dat er meer aandacht naar de dieren gaat.

  alle dieren hebben een goed leven verdiend

  zelf zou ik wel als dierenpolitie willen werken

 • no-profile-image

  gert

  Was te verwachten,de Thieme brigade

 • no-profile-image

  engel

  Zelf de vroegere AID nu VWA maken meer fouten dan goede beoordelingen als het niet ook voor een burger duidelijk is dat er iets mis is bij de houder van Dieren, of het nu Honden, vogels of landbouwdieren zijn.
  Ben reuze beniewd welke opleiding ze in Capelle aan den IJssel gegeven wordt.
  Vergis U niet ik ben voor goede opleiding zorg eerst een voor goede spelregels wie er nu wel of niet over deze problematiek gaat. Wel staat er groots in de kranten als er misstanden zouden zijn, maar een excus als blijkt dat de Instantie zoals een Politie de inval, ofwel weghalen van dieren georganiseerd hebben en er verkeerde beoordelingen waren gemaakt, laten naderhand hiervan niets horen neen zelfs het Openbaar Ministerie blijft de inval ondersteunen, naderhand zijn het soms de hondendrollen die gevonden waren alwaar ze niet zouden mogen liggen gebruikt om toch een bekeuring uit te delen, de beesten gaan terug naar eigenaar en klaar is kees.

 • no-profile-image

  Jansen

  Stuur deze politie eerst naar de Oostvaarderplassen, waar vele dieren crepéren, doordat er niet genoeg voer is.Dit is het ergste dierenleed dat er bestaat

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.