Home

Achtergrond

Cao-overleg transport afgebroken

Het overleg over een nieuwe cao voor het beroepsgoederenvervoer is donderdag afgebroken.

Het overleg zit vast op een hele reeks onderwerpen, zo heeft Joost van Egmond van CNV Vakmensen laten weten. Hij is teleurgesteld in de houding van de werkgevers die op het standpunt blijven staan dat de loonkosten niet mogen stijgen.

De vakbond wil een loonsverhoging op het niveau van de inflatie zodat de koopkracht van de leden op peil blijft. Dat vinden de werkgevers te veel. Ook de invoering van de 48-urige werkweek in maart van dit jaar levert problemen op in het cao-overleg. Nu werken chauffeurs vaak nog langer, maar dat mag straks niet meer op grond van Europese regels. Daardoor kunnen chauffeurs er in inkomen op achteruitgaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.