Home

Achtergrond

CO2-uitstoot Amsterdam toegenomen

De hoeveelheid CO2 die Amsterdam uitstoot, is in de periode 2006 - 2008 gestegen, terwijl de gemeente zich in 2007 juist ten doel stelde de uitstoot flink terug te dringen.

Dat staat in een brief die wethouder Marijke Vos (zorg) onlangs naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

In 2006 stootte Amsterdam nog 4550 kiloton CO2 uit. Een jaar later was dat 4620 en in 2008 4730 kiloton. Dat komt doordat er in deze periode veel woningen werden bijgebouwd en de economische bedrijvigheid toenam. Dit leidde weer tot een hoger energieverbruik. Het is vooralsnog onbekend of er ook in 2009 sprake was van een stijging.

De hoofdstad besloot in 2007 dat de uitstoot van CO2 in 2025 40 procent lager moet zijn dan in 1990. Om dat te bereiken, nam zij een behoorlijk aantal maatregelen. Zo mogen vervuilende vrachtwagens grote gedeelten van het gebied binnen de ringweg A10 niet meer in.

Vos schrijft dat de effecten van de genomen maatregelen niet altijd direct merkbaar zijn. Dat komt doordat ze een lange voorbereidingstijd hebben of doordat de gemeente ze in fases invoert.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.