Home

Achtergrond 7 reacties

"CDA verantwoordelijk voor alle ellende rond Natura 2000"

Het CDA maakt nu een hoop ophef over de gevolgen van Natura 2000 voor Nederland, maar die partij is zelf verantwoordelijk voor de ontstane problemen.

Dat zegt VVD-Europarlementariër Jeanine Hennis-Plasschaert. Zij reageert onder meer op het verzoek van premier Jan Peter Balkenende aan Brussel om het natuurbeleid te herzien. “Laat duidelijk zijn dat 90 procent van de ellende van Hollandse makelij is. Met dank aan de CDA-ministers.”

Volgens Hennis-Plasschaert zijn de 162 Natura 2000-gebieden in Nederland aangewezen onder het bewind van CDA-minister Cees Veerman, en zijn daarbij ook gebieden aangewezen waar planetn en dieren worden beschermd die er helemaal (nog) niet zijn.

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henk

  Veerman heeft een groot akkerbouwbedrijf in frankrijk (slechts enkele tientallen N2000 gebieden daar). In Nederland heeft hij 162 gebieden aangewezen en daar een mooi snoepbaantje bij Natuurmonument aan over gehouden. Hij weet wel hoe hij zijn zakken moet vullen!

 • no-profile-image

  Wim Brus

  @melkveehouder. Ben het wel met je eens. Trouwens, de VHR richtlijnen zijn nog niet eens zo erg. Maar nederland heeft onder een paars bewind deze gegoten in een betonnen NB-wet. Zoals al eerder gesteld, het CDA zat toen (helaas) in de oppositie, de VVD in het kabinet! Neemt niet weg dat we vooruit moeten kijken en wanneer we hier nog wat aan willen doen is allereerst Den Haag aan zet. En daar telt nu eenmaal een meerderheid van stemmen om iets te realiseren. Ook dat is democratie. En om nu over en weer de zwarte piet naar elkaar toe te schuiven is misschien wel goed voor je emotie, maar lost niets op.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Veerman snapt het heel goed, en zijn advies is niet voor niets. Hij weet als geen ander dat aankoop van melkquotum om toekomstige regulering voor te zijn zinloos is. Hij zal ook geen voorstander zijn van het kopen van (te dure) dierrechten. Dit omdat productieregulering door natura 2000 geregeld gaat worden. Door zijn baan bij Natuurmonumenten reguleert de ex-minister van Landbouw c.q. de Nederlandse overheid achter de schermen de landbouwproductie. Dit door het spelen met (evt. aanvullende) eisen rondom zulk soort gebieden. Enne.......ik dacht dat er zoveel voorstanders van productieregulering waren om een goede prijs voor hun product in de benen te houden. So what's the problem?

 • no-profile-image

  gert

  En Veerman vandaag in Brabant maar weer afgeven op boeren die nog melkquotum kopen .Ondertussen de boeren maar opzadelen met 162 Natura 2000 gebieden alsof het niets is,hij praat er wel heel luchtig over

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Jan Peter zat zeker weer even niet op te letten, Cees Veerman heeft er in elk geval wel een leuk baantje aan overgehouden bij natuurmonumenten.

  Het is trouwens ook maar weer eens goed duidelijk geworden hoe weinig we in ons eigen land te zeggen hebben, mensen stemt anti europees bij de volgende verkiezingen!!!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Laat eerst eens onderzoeken welke politieke kleur zijn (top)ambtenaren en adviseurs hadden. Als dat ook CDA-ers zijn, hebben ze inderdaad wat uit te leggen. Dat Veerman desondanks verantwoordelijk is lijkt me duidelijk.

 • no-profile-image

  Politiek

  Niemand doet het goed of fout. Nederland heeft voor de huidige bestuurders gekozen. Soms bepalen die in iemands voordeel, soms niet. Jammer maar helaas, met zeuren schiet niemand wat op. Het wordt tijd dat mensen zich optimaal gaan gedragen naar de omstandigheden.

  Mijn tip aan alle mensen die reageren op deze site en alle politici: Denk constructief in plaats van destructief. Draag gedegen oplossingen aan in plaats van het voorschotelen van problemen. En probeer huidige situaties niet te slopen, maar probeer ze te verbeteren.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.