Home

Achtergrond 12 reacties

Burgemeesters willen kinderboerderijen ruimen

Burgemeesters willen beslissen over het ruimen van geiten op kinderboerderijen en kleinschalige houderijen.

Dat schrijft de Vereniging Nederlandse Gemeenten in een brief aan minister Klink (Volksgezondheid). De minister speculeerde al in een debat met de Kamer over de mogelijkheid burgemeesters daarover te laten beslissen.

Uit de VNG-brief blijkt dat gemeenten daar sterke behoefte aan hebben. Die vraagt Klink "met klem" om de mogelijkheid dat burgemeesters een aanwijzing tot ruimen kunnen geven als de GGD adviseert dat de volksgezondheid in gevaar is.

De brief is zeer kritisch over het eerdere besluit van Klink en zijn collega Verburg besmette kinderboerderijen níet te ruimen. Het VNG "betreurt" dat ze niet in dat besluit is gekend. In de brief staat dat besmette kinderboerderijen en kleine houderijen een risico kunnen vormen. De voorgeschreven hygiëne maatregelen volstaan niet, aldus het VNG.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zwartebroeker

  De losgebroken gekte holt door ! Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht dreigt het ruimen van dieren een plaatselijk verkiezingsitem te gaan worden ! Burgemeesters en politieke partijen zullen (totaal niet gehinderd door kennis) de Haagse flinkheid gaan imiteren.
  Besmette dieren ? Gevaccineerde dieren op een besmet bedrijf dan ook maar ? Verdachte bedrijfjes of instellingen ? Natuurlijk, je kunt nooit weten...
  Het hele ruimen is gebasserd om primitieve middeleeuwse inzichten. De ziekte zal door vaccinatie moeten worden bedwongen !
  Help !

 • no-profile-image

  spotvogel

  Zo is het beste Zwartebroeker. Het is toch eigenlijk te gek voor woorden. In deze tijd van supersnelle communicatie waarin het nieuws letterlijk sneller is dan het licht, bestaat een overheid het om op prehistorische wijze aan het moorden te slaan, lekenrechtspraak in te huren om het eigen gelijk te halen en de gezondheid van een heel volk aan de laars te lappen. Enkel en alleen omdat topambtenaren en agri-bonzen er op uit zijn om alle kleine zelfstandige ondernemers kapot te maken! De ganse natie kijk lijdzaam toe schudt of knikt wat maar komt niet in opstand. Wat een kudde makke schapen! En wat een alarmerende berusting!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Zo is het maar net Mira. Als straks de gemeentewerkers en de kneuzen van Breed de spuit gaan zetten in dieren op kinderboerderijen, in hertenkampjes en bij particulieren dan begint men natuurlijk weer te piepen. Maar er moet vooraf gewoon keihard aan de bel getrokken en op de rem getrapt worden.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Straks herleven weer de prehistorische tonelen uit 2003, toen gemeenten ook zelf aan het ruimen sloegen. De dronke loco van Thorn schoot toen met zijn jachtgeweer een pauw uit de boom die vervolgens door een AID-er met een zakmes de strot werd afgesneden. Op het NOS-journaal. De hele wereld sprak er schande van! Het is allemaal vastgelegd in 'de pestvogels van Veerman'.

 • no-profile-image

  gert

  Marianne hoor je hier niet over

 • no-profile-image

  verbaasde

  Gelijke monniken,gelijke kappen! En Zwartebroeker, Helaas worden geente geiten op besmette bedrijven nu ook geruimd.Het is heel simpel: Of alles ruimen of NIKS. Ik kies voor het laatste.Deze zet van de VNG kan ook de doorslag geven om totaal te stoppen met ruimen!!

 • no-profile-image

  Karin

  Op kinderboerderijen zijn meestal zeldzame huisdierrassen aanwezig , waar bewust mee gefokt wordt. Bijvoorbeeld Nederlandse landgeiten (Veluwse geiten), Drentse heideschapen, en dergelijke. Als die geruimd worden, komen die zeldzame rassen nog verder in gevaar.

 • no-profile-image

  Kritische lezer

  Hoe is het mogelijk dat burgemeesters zich hiervoor laten gebruiken? Laat de vuile handen a.u.b in Den Haag.

 • no-profile-image

  zwartebroeker

  Ik moest ook al aan de vogelgriep denken, Spotvogel.

  En "gelijke monniken, gelijke kappen" ? Dus als ze doorgaan met geiten ruimen (en mijn mening daarover is duidelijk) is het goed dat ze ook zorg- en kinderboerderijen, vleesschapen, geiten en schapen van hobbyhouders, schaapskuddes, koeien, de nog niet geruimde geiten op geruimde bedrijven (ook besmet)... (hoe lang moet ik doorgaan ?) gaan ruimen ?? Dat elke gemeentelijke politieke partij bij de verkiezingen (om zieltjes te winnen) zo genaamd fel opkomt voor de "volksgezondheid". De verbittering van geitenhouders kan ik me levendig voorstellen. Dat je er een vorm van genoegdoening in vindt als zo veel mogelijk mensen het zelfde leed wordt toegebracht kan ik me niet voorstellen.
  Het zou de melkgeitenhouderij (door heel Den Haag en hun deskundigen tot zondebok bestempeld) ook op termijn geen goed doen !
  De schuldigen voor dit hele probleem zitten in Den Haag en nergens anders !

 • no-profile-image

  spotvogel

  Gert, terug in je hok! Als je maandagmiddag naar het wekelijks vragenuurtje had gekeken dan zou je weten dat Marianne zich een repeterende breuk werkt voor de zaak van boer en dier! Waardeer en respecteer dat nou eens man. Of kunnen er op de Hondsrug alleen maar harde drollen gedraaid worden? Weinig constructief hoor. Je valt mij erg tegen!

 • no-profile-image

  mira aalbers

  Wat weinig belangstelling voor dit belangrijke onderwerp. Je kunt wel merken dat we in een achterlijk land leven.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Het is wel van God los als een centrale overheid zulke zaken aan burgemeesters gaat delegeren. Straks gaat Abutaleb nog alle geiten van Katendrecht ruimen. Leg dat maar eens aan de allochtone achterban uit!

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.