Home

Achtergrond 14 reacties

Burgemeester eist respect en aandacht voor geitenhouder

De Lochemse burgemeester Frans Spekreijse heeft zondag bij de protestmars tegen de ruiming van gezonde geiten in het Gelderse Laren om respect een aandacht gevraagd voor de betrokken geitenhouders.

"Ik eis een goede communicatie en zorgvuldigheid", aldus de burgemeester, die overigens zelf niet meeliep in de protestmars. Spekreijse heeft de afgelopen week tot twee keer toe de ruiming van een geitenbedrijf in Laren tegengehouden. De burgemeester benadrukt dat hij niet anders kan dan het beleid dat door de ministers en de Tweede Kamer is afgesproken te ondersteunen. "Dat doe ik, en dat heb ik gedaan. Ook bij de ruiming van een ander bedrijf in deze gemeente."

Spekreijse zegt dat de ruiming van het andere bedrijf volgens de regels van de wet is verlopen. Er waren drie gecertificeerde uitslagen van drie gecertificeerde monsters. Er is een goede afspraak gemaakt met de betrokken veehouder over de ruiming en dat is volgens de burgemeester, die daar nauw bij betrokken was, goed verlopen.

Bij de besmetverklaring van het bedrijf van Jan Schepers, vorige week, is echter niet alles gegaan zoals het moest. "Ik heb daar veel over gebeld, en dat is me niet door iedereen in dank afgenomen", aldus Spekreijse. "Maar ik neem mijn verantwoordelijkheid voor de openbare orde en veiligheid. En ik verlang ook dat de procedures goed gevolgd worden, daar heb ik ook een verantwoordelijkheid. Vandaar dat ik niet heb meegewerkt aan de ruiming van het bedrijf van de familie Schepers."

Aan de protestmars in Laren deden naar schatting duizend mensen mee. Na afloop van de mars door het dorp werd aan Tweede Kamerlid Annie Schreijer-Pierik een petitie aangeboden waarin inmiddels ongeveer 12.000 mensen aan kabinet en parlement vragen de ruiming van gezonde geiten te stoppen. Schreijer zei na afloop: "Ik ben blij met dit protest. Het zou goed zijn als dat afgelopen woensdag ook in de Tweede Kamer was doorgedrongen."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  HENK SCHUT

  ikword er verdrietig van, ruimen van gezonde dieren is volgens mij grote onzin na de mkz zijn ertoe zegging gedaan dit nooit weer/ dit moet stoppen nu

 • no-profile-image

  zwartebroeker

  De protstmars was niet gisteren maar vandaag. En dat CDA-kamerlid dat "zo blij is met dit protest" was wat geloofwaardiger geweest als ze tegen de ruimingen had gestemd.
  Ik heb mijn buik meer dan vol van kamerleden die prachtige toespraken kunnen houden, maar elke keer weer niet doen wat ze beloofd hebben.

  Een kamerlid (of een minister) die dit zinloze ruimen niet wilde, had ook gewoon kunnen aftreden. Als ze dat had gedaan, had ze in Laren recht van spreken gehad !

 • no-profile-image

  Geertje

  Een protestmars en handtekeningen zijn prima acties. Alleen wat dwaas voor leden van een partij die zelf schuldig is aan deze gruwelijke mensonterende slachtpartijen. Het CDA kan doet er beter aan zich als partij te ontbinden.

 • no-profile-image

  dirk

  Guns is die Annie er ook nog Heb ik iets gemis dat je niets meer van haar hoort Maar in den haag zal ze wel kopje onder gaan daar heeft ze bij haar partij genoten niets te vertellen Maar ja je moet aan de achter deur wel je niets zeggende neus laten zien Geld voor haar partij genoten die dit brute geweld [ doden van gezonde dieren] toestaan

 • no-profile-image

  Patrick

  Kijk, wat ik zou doen, is nog een keer een mars organiseren, voor mij part in een andere plaats. Annie Schreijer-Pierik uitnodigen samen met Ormel. Heel veel Rotte eieren meenemen en gewoon volop gooien en verjagen die wrede en pure criminelen van de CDA. Je kunt niet 1 week eerder VOOR RUIMINGEN van levende zwangere geiten stemmen, die op het punt staan om haar kinderen te gaan werpen, en een week later als een huichelaar handtekeningen in ontvangst nemen, en zeggen "Ik ben blij met dit protest. Het zou goed zijn als dat afgelopen woensdag ook in de Tweede Kamer was doorgedrongen." Dan ben je gewoon zo verschrikkelijk dom, naïef en oerstom. En dat zijn er veel bij de CDA. Grotere criminelen bestaan er niet, kijk naar Balkendende, die moest huilen toen het Davids raport uitkwam, tssssss......... En echt ze doen het zelf, het is steeds wachten op de volgende blunder van die marionetten, en let maar op die gaan komen, ook van Annie, hoe in godsnaam is zij ooit verkozen in de kamer, als je zo hypocriet bent als wat ze nu doet?

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Inderdaad Henk. Na de Mkz werden er toezeggingen gedaan om nooit meer levende dieren te ruimen. Door het CDA! Amper twee jaar later werden er tientallen miljoenen levende kippen emn kalkoenen geruimd Door het CDA! In datzelfde voorjaar werd ons land in een oorlog gestrort. Door het CDA! En nu worden er levende drachtige geiten vermoord. Door het CDA! Zeg ik teveel als ik uitroep: CDA? Naar de Rendac ermee! Want zij zijn bij leven al gevoelloze kadavers! Gedsamme nog aan toe. Enkel Wormen en Maden!

 • no-profile-image

  toos

  waarom niet de Partij voor de Dieren erbij gehaald, zij hadden in no-time 44.000 handtekeningen? Krachten bundelen. De boeren hebben nu meer dan ooit de heldere visie van deze enige duurzame partij nodig! en kijk ook eens op www.megastallen-nee! daar kan je stemmen tegen nieuwe helse praktijken van de provincie.

 • no-profile-image

  Han

  @Jan Laurense. Politicie an ambtenaren die hun verantwoording nemen zijn zeer dun gezaaid. Bij politicie hebben de magelijkheid hen via voorkeursstemmen weg te werken. Ambtenaren blijven zitten, zij krijgen lintjes voor niet opstappen. Hadden ze 5 jaar geleden bij d eerste symptomen hun huiswerk gedaan door eens een rondje Europa te bellen bij collega's hadden ze geweten hoe o.a.de Fransen q-koorts aanpakken. Hadden we vermoedelijk veel menselijk en dierlijk leed voorkomen en tevens veel geld van de burger bespaard. Maar NEE in Nederland NIETS bekend, nieuwe studie nodig, wie moet hem uitvoeren en welk ministerie moet betalen.
  Zie het resultaat van zwak of geen leiderschap!!!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Herman Schober, Annie PS haat alles wat leeft en was samen met de dezer dagen overleden Wien van den Brink en haar twee fractiegenoten Oplaat en Ormel dé grote motor achter het versjteren van de Flora en Faunawet. Waarmee deugdelijke wetgeving tot een speelbal verwerd voor hobbyjagers! Parlementariërs worden beëdigd en zijn aan de waarheid gehouden, maar deze dame moet eigenlijk permanent aan de leugendetector gekoppeld worden. En zo'n apparaat zou dan waarschijnlijk zeer frequent crashen!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dirk je vergist je. Annie was samen met de kamerleden Oplaat, Ormel en wijlen Wien van den Brink dé stuwende kracht om de Flora en faunawet kapot te maken. Dat mens gaat letterlijk over dierenlijken! Half december stemde zij VOOR het ruimen van gezonde geiten. Dat weet ik zeker omdat DE HELE CDA-FRACTIE voor die wrede en onmenselijke geitenmoord heeft gestemd! Zulk een huichelaarster heeft er dus de petitie in ontvangst mogen nemen. Ik word er kotsmisselijk van!

 • no-profile-image

  kees van gils

  Het wordt een fatsoenlijk mens wel wat zwaar te moede als ge al dat leugenachtige gerotzooi van LNV, CDA en LTO bekijkt. Ge zou d'r haast het leger op af sturen! Dit is wel duidelijk:de ware terroristen zitten op het Binnenhof

 • no-profile-image

  henk

  Vooral CDA Tweede Kamerleden hebben er een handje van om buiten de Tweede Kamer de dingen anders te zeggen dan in de Tweede Kamer ,ze praten nogal eens met twee monden,ook Annie heeft in het in het verleden vaker gepresteerd,buiten de kamer veel lawaai in de kamer bij Verburg was ze koest,want die wil ze ook niet afvallen

 • no-profile-image

  Jan Laurense

  Er moet nu zo snel mogelijk een plan op tafel komen hoe men dit probleem gaat oplossen.
  Zodat dit zo snel mogelijk kan worden opgelost.
  De mensen die niet hun verantwoordelijkheid niet goed hebben genomen moeten zo snel mogelijk hun verantwoordelijkheid nemen, en hun plaats verlaten.
  Zoals ik gisteren avond nog op TV zag de een geeft de schuld aan de ander, maar niemand heeft het verkeerd gedaan.
  Laten we toch duidelijk zijn dat alles er op wijst dat niet goed is opgetreden.
  Alleen al het feit dat als de geiten niet gedekt waren deze al niet hadden afgemaakt moeten worden.
  Maar ook als men deze gieten nu allemaal afmaakt, is dan het euvel verholpen.?
  Als dit zo is moeten deze gietenhouders volledig vergoed worden, en zodat ze op een of andere manier weer kunnen beginnen of iets anders kunnen gaan doen.
  Maar ook nog een andere zaak is dat de gietenhouders, deze ziekte ook niet gewild hebben, en omdat we een dienst van de regering hebben die moet ingrijpen, zodat we geen gevaarlijke ziektes van deze omvang krijgen als de Q-koors, dan hadden we dit niet in deze omvang gehad.[naar mijn mening te laat]
  Naar mijn menig, heel Ministerrij van Landbouw, en ook Volkgezondheid hier de plank mis geslagen, als tijdig en goed was opgetreden, had naar mijn mening wasveel leeg voorkomen.
  Laten de mensen die verantwoordelijk zijn hun verantwoordelijkheid nemen en opstapen, zodat andere het werk kunnen corrigeren en afmaken.
  Omdat meestal bijna altijd te laat wordt opgetreden, en meestal de geit en de kolen gespaard moeten worden, maar dat kan nu een maal niet altijd. [ Politiek]
  Vriendelijke groet, Jan Laurense.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  [..]Schreijer zei na afloop: "Ik ben blij met dit protest. Het zou goed zijn als dat afgelopen woensdag ook in de Tweede Kamer was doorgedrongen."[..]

  Als er nou één persoon is die ik niet serieus neem wanneer het om dierenwelzijn in de vee-industrie gaat dan is het mevrouw Schreijer.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.