Home

Achtergrond

Buffett vindt overname Cadbury slechte deal

Beleggingsgoeroe Warren Buffett blijft zich verzetten tegen plannen van het Amerikaanse levensmiddelenbedrijf Kraft Foods om de Britse chocolade- en snoepgoedfabrikant Cadbury over te nemen.

De Amerikaanse miljardair vraagt zich af hoe de topvrouw van Kraft, Irene Rosenfeld, de overnamesom van omgerekend 13,6 miljard euro gaat financieren.

"Zij denkt dat dit een goede deal is, ik denk dat het een slechte is'', zei Buffett vandaag tegen de televisiezender CNBC. De meesterbelegger heeft via zijn bedrijf Berkshire Hathaway een belang van 9,4 procent in Kraft, de op een na grootste levensmiddelenproducent ter wereld.

Kraft en de Britse chocoladeproducent Cadbury werden het dinsdag eens over de overname, na een maandenlange strijd. In september maakte Kraft voor het eerst bekend Cadbury te willen overnemen. Het bedrijf was toen bereid omgerekend 11,6 miljard euro neer te tellen. Cadbury wees een overname echter van de hand omdat het bod te laag was. Ook latere avances van Kraft werden steevast afgewezen.

Buffett keerde zich eerder deze maand al tegen een plan van Kraft om aandelen uit te geven voor de bekostiging van de overname.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.