Home

Achtergrond

Buffett keurt aandelenuitgifte Kraft af

De Amerikaanse miljardair Warren Buffett ziet niets in het plan van voedingsmiddelengigant Kraft om nieuwe aandelen uit te geven voor de overname van de Britse chocolade- en snoepgoedfabrikant Cadbury.

Dat heeft zijn bedrijf Berkshire Hathaway, dat 9,4 procent van de aandelen van Kraft in handen zou hebben, vandaag bekendgemaakt.

Het voorstel van Kraft om nieuwe aandelen uit te geven "geeft Kraft een blanco cheque waarmee zij het bod op iedere mogelijke manier opnieuw kunnen aanpassen'', aldus de onderneming. Aandeelhouders die de uitgifte goedkeuren, geven volgens Berkshire toestemming voor "een enorme overname, zonder te weten wat de kosten zijn of hoe het gefinancierd gaat worden.''

De grootaandeelhouder van Kraft heeft de overname van Cadbury nog niet afgekeurd. Het besluit hierover laat Berkshire afhangen van het nieuwe bod van Kraft waar het voor 19 januari mee moet komen. "Als wij dan concluderen dat er geen aandeelhouderswaarde verloren gaat voor Kraft, zullen wij 'ja' stemmen'', aldus het bedrijf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.