Home

Achtergrond

Brussel onderzoekt productie importkweekvis

De Europese Commissie gaat onderzoek doen naar de omstandigheden waaronder geïmporteerde kweekvis, zoals pangasius, wordt gekweekt.

Ze heeft dit laten weten naar aanleiding van vragen van CDA-Europarlementariër Esther de Lange.

Zij trok aan de bel wegens berichten dat het kweekwater van importvis arseen zou bevatten en dat er bestrijdingsmiddelen in het visvoer voorkomen. Daardoor kan schade aan de volksgezondheid ontstaan. "Producten die van buiten de EU worden geïmporteerd, moeten simpelweg aan dezelfde eisen productie- en kwaliteitseisen voldoen als producten die uit de EU afkomstig zijn'', aldus De Lange.

Importkweekvis is nu veel goedkoper dan Europese witte vis. Pangasiusfilet uit Vietnam kost volgens De Lange nog geen 13 euro per kilo, terwijl voor Europese kabeljauwfilet 20 euro per kilo moet worden neergeteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.