Home

Achtergrond

Brussel beslist over combi Spyker-Saab

Na maanden van onderhandelen lijkt de overname van het Zweedse Saab door Spyker gelukt. Saab-eigenaar General Motors (GM) maakte gisteren bekend dat er een akkoord is bereikt.

Of de deal daadwerkelijk doorgaat, is afhankelijk van de Europese Commissie. De Nederlandse fabrikant van exclusieve sportauto's heeft 400 miljoen dollar over voor Saab; 74 miljoen in contanten en de rest in preferente aandelen. De financiering is afhankelijk van een lening van 400 miljoen euro (564 miljoen dollar) bij de Europese Investeringsbank die voor Saab is aangevraagd.

De Zweedse overheid staat garant voor deze lening, mits Saab groenere auto's gaat produceren. De Zweedse minister van Economische Zaken Maud Olofsson gelooft dat Saab hiertoe in staat is. Onlangs presenteerde Saab een elektrische wagen, de ZE Saab 9-3, waarbij ZE staat voor Zero Emission.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.