Home

Achtergrond

Britten zien wel wat in melk met 1 procent vet

Mensen die normaal gesproken halfvolle melk drinken, zijn graag bereid over te stappen op melk met 1 procent vet.

Dat zou een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van de vetconsumptie.

Dat stelt de Britse Food Standard Agency na een consumentenonderzoek. Melk met 1 procent vet is als zodanig inmiddels in vrijwel alle Britse supermarkten verkrijgbaar. Driekwart van de ondervraagden vindt dat die magere melk niet anders smaakt dan halfvol. In de meeste gevallen merkten kinderen ook niets.

Hoofd voedingszaken Clair Baynton: "In de jaren 70 dronk iedereen volle melk maar sindsdien hebben we een duidelijke ommezwaai naar halfvol gezien. Ons onderzoek laat zien dat mensen nu ook willen overstappen op 1 procent melk."

Volle melk bevat gemiddeld 3,5 procent vet, halfvolle melk 1,7 procent, bij magere melk is dat 0,1 procent. De Britse voedingsdienst berekent dat overstappen op 1 procent-melk de vet­inname vmet driekwart zou terugdringen. Overstappen op magerder melk telt in Groot-Brittannië sterk aan omdat de Britten relatief veel melk gebruiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.