Home

Achtergrond

Britse bankiers blij met Obama-heffing

Britse bankiers hebben positief gereageerd op de plannen van de Amerikaanse regering om een heffing voor financiële concerns in te stellen.

Brancheorganisatie de British Bankers' Association denk dat het speelveld tussen New York en Londen, de grootste financiële centra ter wereld, door de maatregel gelijk wordt getrokken.

Londense banken klagen al langere tijd dat zij oneerlijk werden behandeld. De Britse regering heeft onder meer een belasting op bonussen ingesteld. De maatregelen zouden ertoe leiden dat getalenteerde bankiers besluiten hun biezen te pakken wat ongunstig is voor de concurrentiepositie van de banken.

De Amerikaanse president Obama onthulde de Amerikaanse heffing afgelopen week. Met de belasting wil de regering de komende tien jaar bij ongeveer vijftig financiële concerns in totaal 90 miljard dollar (61,4 miljard euro) ophalen. "De VS zijn omhoog bewogen naar een speelveld waar wij al op zitten'', zei Angela Knight, de topvrouw van de beroepsorganisatie over de heffing.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.