Home

Achtergrond 1 reactie

Breuk coalitie Overijssel gelijmd

De coalitie van CDA, VVD en PvdA in Provinciale Staten van Overijssel blijft bestaan.

Eind vorig jaar ontstond een vertrouwensbreuk nadat de PvdA tegen de komst van een commerciële luchthaven in Twente had gestemd.

Aan het einde van die omstreden stemmingsronde in de nacht van 16 op 17 december lieten CDA en VVD blijken niet meer met de sociaaldemocraten verder te willen werken. Na gesprekken is nu gebleken dat het vertrouwen terug is, meldden de partijen dinsdag.

Uitgangspunt van de hernieuwde samenwerking is dat de provincie samen met de gemeente Enschede de leiding neemt in de ontwikkeling van het gebied op en rond de luchthaven Twente. Ook moet de provincie alsnog mede-eigenaar van de grond worden.

De drie partijen zien nog altijd mogelijkheden voor vliegverkeer op het terrein. Het gebied van 500 hectare is nu nog in handen van de rijksoverheid. Den Haag heeft een sterke voorkeur voor een Twentse luchthaven met het oog op de spreiding van de luchtvaart in Nederland.

De korte crisis in de coalitie heeft geen gevolgen gehad voor het werk van het provinciebestuur. Het college van Gedeputeerde Staten is al die tijd gewoon aangebleven.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    willem

    start toch opnieuw de luchthaven, nienand heeft er last van en die duitsers zijn alleen bang voor concurentie ivm vliegveld munster-osnabruck die in de buurt ligt.

Of registreer je om te kunnen reageren.