Home

Achtergrond

Bonduelle wil champignonbedrijf overnemen

De Franse conserven- en diepvriesfabrikant Bonduelle wil France Champignon, het grootste champignonbedrijf van Europa, overnemen.

Bonduelle is daarover in onderhandeling met het investeringsbedrijf Butler Capital Partners dat sinds 2004 eigenaar is van France Champignon.

France Champignon heeft zes fabrieken, vijf in Frankrijk en één in Polen, en verwerkt daarmee 130.000 ton champignons tot conserven, diepvries, vers en andere eindproducten. Het bedrijf draaide in 2008 een omzet van 212 miljoen euro en telt 1.500 werknemers. Bonduelle zelf komt uit op een omzet van meer dan 1,5 miljard en is daarmee wereldleider op het gebied van groenteverwerking tot vooral conserven en diepvries.

Volgens Bonduelle sluiten beide bedrijven zowel geografisch als wat producten betreft uitstekend op elkaar aan. Het bedrijf praat met Butler Capital Partners over de verdere integratiemogelijkheden en hoopt de onderhandelingen binnen enkele weken af te ronden. Een overname moet dan echter nog wel worden goedgekeurd door de karteldiensten in Frankrijk en Duitsland, aldus Bonduelle.

Of registreer je om te kunnen reageren.