Home

Achtergrond 2 reacties

Boer zoekt vrouw verslaat sport in 2009

Boer zoekt vrouw is met ruim 4.5 miljoen kijkers de meest bekeken televisie-uitzending van 2009.

Dit maakt de Stichting KijkOnderzoek (SKO) bekend. ”Voor het eerst sinds 2002 is daarmee een sportuitzending van de eerste plaats verstoten in de jaarlijkse ranglijst”, zegt SKO-directeur Bas de Vos. Het populairste sportprogramma van 2009 was de uitzending van Studio Sport Eredivisie van 15 maart met 3.230.000 kijkers.

Op nummer 1 staat de KRO-uitzending van 8 november. Hierin was te zien hoe de boeren Jos, Wim, Wietse, Hans en Peter respectievelijk kozen voor Dycke, Astrid, Neeltje, Audrey en Hanneke.

Gemiddeld keken Nederlanders het afgelopen jaar 184 minuten per dag televisie (drie uur en vier minuten) en dat is evenveel als in 2008, een jaar waarin zowel het EK Voetbal als de Olympische Spelen veel mensen aan de buis gekluisterd hielden.

Het marktaandeel in de avond van de publieke omroep (Nederland 1, 2 en 3) daalde van 37,3 procent in 2008 naar 36,8 procent in 2009. Nederland 1 was de best bekeken zender. Het marktaandeel van RTL Nederland (RTL 4,5,7 en 8) steeg van 26,9 naar 27,5 procent. SBS (SBS6, NET5 en Veronica) verloor terrein en daalde van 22,4 naar 21,7 procent.

Het achteraf kijken van een tv-uitzending via bijvoorbeeld internet of digitale recorder nam gestaag tot van 1,2 procent in 2008 naar 1,6 procent (nog geen drie minuten per dag) in 2009. De uitzending van de RTL-serie Gooische Vrouwen van 9 oktober werd door 339.000 mensen achteraf bekeken en staat daarmee bovenaan de ranglijst van uitgesteld kijken.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gj

  Voor 2010?
  LNV verslaat Boer.

 • no-profile-image

  sjeng

  Wat vinde je van: boer zoek nog een vrouw!
  Of: boer zoekt geld.
  of: welke ambtenaar ruimt het meest.
  of: wie is de beste farmhunter (= iemand die boeren een pootje uitdraait).
  of simpelweg: wie is nog normaal in dit land.

Of registreer je om te kunnen reageren.