Home

Achtergrond

Bloemenzee op 25ste Midwinterflora

In het handelscentrum van de CNB in Lisse is op dit moment een ware bloemenzee gaande.

Vandaag werd daar de 25ste Midwinterflora geopend. De eerste grote vak bolbloemenshow in het nieuwe jaar, die deze week (gratis) bezocht kan worden.

De show omvat vele honderden tulpencultivars, waarvan de meeste in superieure kwaliteit. De Vaste Keurings Commissie deelde dan ook menigmaal hoge cijfers uit waaronder 9.35 punten voor een rood/gele Triumph Tulipa onder nummer, van J.A. Borst.

Enkele andere voortreffelijke tulpen zijn de roze 'Christmas Cloud' van Tulpenselectie.nl, de gele Tulipa 'Agrass Gold' van J. Ligthart en de witte Tulipa Albatros van Stef Knijn. Apart is ook de crispa tulp (met ingesneden bloemblad randjes) 'Snowqueen' van Triflor en de waardering van de keuringscommissie was hoog voor de rode Tulipa 'Alcatraz' van Hybris die met een 9.25 werd gewaardeerd.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.