Home

Achtergrond

Bloeiende jonquille narcis is huzarenstukje

Op dit moment van het jaar Narcissus jonquille 'Orange Queen' in bloei krijgen, is een huzarenstukje. En dat is Hein Meeuwissen gelukt.

Een inzending die het bekijken alleszins waard is. En dat geldt ook voor de pot met Narcissus 'Toby the First' waarvan het areaal overigens niet al te omvangrijk meer is.

Aandacht ook voor de heel bijzondere Narcissus 'Double Itzim'. Een narcis van het cyclamineus type, maar dan met een dubbele trompet en dat is uniek. Nieuw en mooi van bloemvorm is de uit Engeland afkomstige gele Narcissus cyclamineus 'Amwell Lady'.

Narcissen ook van Cees Breed, maar van een geheel ander type. Zoals de zachtgele Narcissus romieuxii en witte Narcisssus cantabricus. Tulpen zijn er deze week uiteraard ook te kust en te keur in de keuringszaal. Zoals de rode Tulipa 'Spryng' van Trendsetter, T. 'Dow Jones' van Maveridge. Rood met mooie gele rand. En onder andere ook de mooi witte 'Beauty of White' van C.W. van der Salm en de fraaie Tulipa greigii TBL 98012 van Holland Bolroy Markt.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.