Home

Achtergrond 2 reacties

Blanke vriend Mugabe krijgt grote lap grond

Terwijl de Zimbabwaanse regering hard bezig is de laatste blanke boeren te verjagen, krijgt de omstreden blanke zakenman Billy Rautenbach wel 100.000 hectare grond toegewezen voor de teelt van suikerriet voor bio-ethanol.

Dit zet kwaad bloed bij de boeren, berichtte de Zuid-Afrikaanse krant Beeld vandaag. "Het is een grof schandaal. Het gaat alleen maar om geld; Rautenbach heeft nauwe banden met Mugabes partij Zanu-PF. Wij produceren voedsel voor Zimbabwe, maar we worden als honden van onze bedrijven gejaagd'', foetert Charles Taffs van de Zimbabwaanse boerenbond ZFA in de krant. Bovendien worden hierdoor ook nog eens tienduizend Zimbabwanen ontheemd, stelt hij.

Rautenbach wil in het landgoed nu 1 miljard dollar (689 miljoen euro) investeren via zijn bedrijf Zimbabwe Bio-Energy. President Robert Mugabe en minister van Defensie Emmerson Mnangagwa hebben hier ook aandelen in. Op het landgoed moeten ook onderkomens komen voor WK-toeristen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Piet Slingerland.

    ''Geld wat dom is maakt recht wat krom is''. Vitamine C, noemt men dat ook. (contacten).

  • no-profile-image

    Democrates

    1 leven opofferen om duizenden zoniet miljoenen menslevens te besparen? Het is een optie.

Of registreer je om te kunnen reageren.