Home

Achtergrond

Bittere winterkou treft Groot-Brittannië

Groot-Brittannië heeft zijn koudste winternacht tot nu toe beleefd.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd in de Schotse Hooglanden een temperatuur van min 21,6 graden Celsius gemeten, meldde de BBC.

Ook in de rest van het land was het een bitterkoude nacht, met op veel plekken temperaturen van min 10 graden. De gevolgen voor het dagelijks leven zijn groot: op veel wegen loopt het verkeer vast door de gladheid, die mede wordt veroorzaakt door een tekort aan stooizout. Ook het treinverkeer heeft te kampen met grote vertragingen en uitval van treinen.

Duizenden scholen hebben de deuren moeten sluiten omdat de leerlingen vanwege het slechte weer niet in staat zijn om de school te bereiken. Het is in lange tijd niet voorgekomen dat zoveel scholen gesloten waren vanwege slechte weersomstandigheden.

De weersdienst voorspelt een droge en zonnige dag in Schotland, het westen van Engeland en Wales. In het oosten van Engeland wordt sneeuwval verwacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.