Home

Achtergrond

Bioscoopbezoek stijgt met ruim 15 procent

De Nederlandse bioscopen en vooral de filmhuizen hebben een topjaar achter de rug.

Vorig jaar steeg het aantal bezoekers naar 27,2 miljoen en dat is ruim 15 procent meer dan het vorige topjaar 2008. Dit maakte de Nederlandse Federatie voor de Cinematografie dinsdag bekend in Tuschinski in Amsterdam.

De filmhuizen en arthouses verwelkomden zelfs 21 procent meer bezoekers dan in 2008, in totaal bijna 1,8 miljoen. De totale omzet van de bioscoopbranche steeg ook, met 21 procent naar een recordhoogte van 200,4 miljoen euro.

De cijfers zijn sinds 1978 niet meer zo goed geweest, zegt directeur Ron Sterk van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten. "In dat historische recordjaar, waarin de video nog niet bestond, genoten 27,8 miljoen mensen van films als Grease en Saturday Night Fever'', aldus Sterk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.