Home

Achtergrond

Bin Laden ook bezorgd over klimaat

De leider van al-Qaeda, Osama bin Laden, maakt zich ook zorgen over het klimaat.

Dat bleek vrijdag uit een audiotape uitgezonden door de Arabische nieuwszender al-Jazeera. "Praten over klimaatverandering is geen zaak van intellectuele luxe. Het fenomeen is een reëel feit'', zegt hij op het geluidsbandje.

Bin Laden houdt de Verenigde Staten en andere industriële landen verantwoordelijk voor de klimaatverandering. In de tape veroordeelt hij de vroegere Amerikaanse president George Bush omdat die weigerde het Kyoto-protocol te tekenen "om grote bedrijven te plezieren''. Het Kyoto-protocol is bedoeld om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Ook pleit Bin Laden voor een boycot van de Amerikaanse dollar om "de mensheid te bevrijden van de slavernij''. De authenticiteit van het bandje is niet vastgesteld.

Een paar dagen geleden kwam al-Jazeera ook al met een bandje van Bin Laden. Daarop prees hij de poging van een Nigeriaan om op eerste kerstdag een Amerikaans passagiersvliegtuig op te blazen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.