Home

Achtergrond 3 reacties

Bijzondere vogel gespot in Alkmaar

Een zeer bijzondere vogel is opgedoken in tuinen in Alkmaar.

Het gaat om de baltimoretroepiaal. Het vogeltje heeft oranje-gele en zwarte veren en is voorzien van een puntige, scherpe snavel. Hij broedt in Noord-Amerika en hoort in deze tijd in Latijns-Amerika te zitten.

Volgens voorzitter Arnoud van den Berg van de Dutch Birding Association is de vogelspotterswereld in rep en roer. Het is pas de tweede keer sinds 1890 dat het dier in ons land is gezien. In totaal zijn er in Europa sinds 1890 welgeteld 34 waargenomen, waarvan de meeste in Groot-Brittannië. Meestal verdwalen ze tijdens hun trek boven zee.

Van den Berg verwacht dat honderden liefhebbers met kijkers en camera's naar de Noord-Hollandse plaats afreizen. Verschillende mensen hebben hem gezien. Hij bivakkeert in de wijk Oudorp en komt af op de vetbollen in de vele tuinen daar.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dode

  Ik denk dat het de schijtlijster is.

 • no-profile-image

  dirk

  Zou deze misschien uit zijn kooitje zijn ontsnapt ipv uit zuid Amerika overgevlogen.........?!!!!!!

 • no-profile-image

  hendrikus

  het is de spotvogel

Of registreer je om te kunnen reageren.