Home

Achtergrond

Bijeen start nog niet met bundeling inkoop AGF

Bijeen, de nieuwe inkoopcombinatie van Jumbo, C1000 en Super de Boer zal in eerste aanvang de inkoop bundelen van kruidenierswaren.

De groenten en fruitinkopen blijven voorlopig buiten schot. Dat laat een woordvoerder van Schuitema (C1000) weten. Bestaande contracten worden daarmee voorlopig doorgezet.

Bijeen is maandag met de activiteiten gestart in een nieuw kantoor in Vianen. De inkopers vergelijken de bestaande contracten met leveranciers en zullen de gebundelde inkoopvolumes tegen aantrekkelijker condities opnieuw uitonderhandelen met leveranciers. Dat levert naar verwachting grote inkoopvoordelen op voor de supermarkten. Bijeen inventariseert nu wel wanneer met de groep groente en fruit begonnen wordt. Daarvoor worden bestaande contracten tegen het licht gehouden, ondermeer met leverancier the Greenery.

Onduidelijk is wanneer de inkoop voor AGF gebundeld gaat worden. Jumbo is uit inkoopcombinatie Superunie gestapt. In januari vinden traditioneel veel contractonderhandelingen plaats voor het nieuwe glasseizoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.