Home

Achtergrond 2 reacties

Bierbrouwer Dommelsch bottelt Jupiler

Bierbrouwerij Dommelsch bottelt deze week tijdelijk flessen bier van het Belgische merk Jupiler om het groeiende tekort op de Nederlandse markt op te vangen.

Het gaat om een buffervoorraad die eigenlijk is bestemd voor vaatjes van de thuistap Perfect Draft. Een woordvoerder van AB InBev, de internationale brouwersgroep die eigenaar is van Dommelsch, zei dinsdag dat de voorraad in Dommelen ongeveer een week strekt.

De Brabantse brouwerij is de enige in Europa die vaatjes voor Perfect Draft kan vullen en heeft daarom veel andere biermerken uit binnen- en buitenland op voorraad. Mocht de buffer niet voldoende blijken, dan overweegt Dommelsch om Jupiler te gaan brouwen. Het technische procedé is bekend en de specifieke gist, grondstoffen en het water uit de Ardennen zijn voorhanden, aldus de bierbrouwer.

In Nederland is een tekort ontstaan aan Belgisch bier als gevolg van de blokkades bij de Belgische bierbrouwer AB InBev. Boze werknemers protesteren tegen het dreigende verlies van 260 banen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Glupiler

    Leuk zo een stakingsbreker....maar ja hier valt geld aan te verdienen......VOC mentaliteit

  • no-profile-image

    gert

    Is ook wel nodig met Carnaval in het vooruitzicht

Of registreer je om te kunnen reageren.