Home

Achtergrond

Bierblokkade België voorbij

Belgische bierdrinkers en andere liefhebbers van de bieren van AB InBev kunnen opgelucht ademhalen.

Net op tijd voor het weekend zijn de blokkades van de brouwerijen van het concern vanmiddag opgeheven. Daarmee kan een begin worden gemaakt met het wegwerken van het tekort aan Jupiler, Stella Artois, Leffe en Hoegaarden in onder meer winkels.

Gisteren bereikten de vakbonden en AB InBev een akkoord om uit de impasse over een voorgenomen reorganisatie te komen. Het oorspronkelijke plan is van tafel. Volgende week gaan de partijen in gesprek over een industrieel plan voor alle activiteiten van de brouwer in België.

De brouwerijen zijn enkele weken geblokkeerd geweest. Hierdoor is de bierproductie van AB InBev in België praktisch tot stilstand gekomen en zijn biertekorten ontstaan. AB InBev wilde ongeveer 10 procent van de 2700 werknemers ontslaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.