Home

Achtergrond 2 reacties

Bier in België raakt op

Bier van de voornaamste merken in België begint op te raken.

Een groeiend aantal supermarkten van Colruyt en Delhaize zit zonder flesjes Leffe, Jupiler, Stella Artois en Hoegaarden. Boze werknemers blokkeren al bijna twee weken de brouwerijen van het AB InBev-concern in Leuven en Jupille en sinds kort ook Hoegaarden.

Bij prijsvechter Colruyt hebben de helft van de winkels geen kratten met deze merken meer. Bij Delhaize zijn er iets minder problemen. Het grote Carrefour verwacht woensdag lege schappen. Ook sommige cafés komen zonder tapbier te zitten.

De supermarkten vullen de lege schappen zoveel mogelijk met bier van concurrerende brouwerijen, zoals de merken Maes en Primus.

De werknemers blokkeren de brouwerijen uit protest tegen het geplande ontslag van zo'n 260 werknemers. De bonden vinden de besparing onnodig voor een winstgevend bedrijf met grote bonussen voor topmanagers. AB InBev zegt dat het ontslag nodig is, omdat Belgen steeds minder bier drinken.

Dinsdag is er in Brussel een tweede vergadering om het conflict bij AB InBev op te lossen. De vakbonden blijven eisen dat de directie het ontslagplan volledig intrekt.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Dat wordt een droog carnaval dit jaar,dan maar melk

  • no-profile-image

    herkauwer

    Awel Gaston, tien duvelskes, tien Beloftes, tien Kriekskes, tien Jupilers astublieft. En een Artoiske voor de'n diarree gere. Ik heb 'nen besten goesting.

Of registreer je om te kunnen reageren.