Home

Achtergrond 1 reactie

Bezit auteur Kameleon weg uit boerderij

De Kameleonboerderij in het Friese Terherne heeft geen persoonlijke bezittingen meer van de schrijver van de Kameleonboeken, Hotze de Roos.

Dat zei een woordvoerder van de Stichting Hotze de Roos vrijdag naar aanleiding van berichten hierover in regionale media. De stichting heeft het borstbeeld, handschriften, foto's en oorkondes van De Roos weggehaald. "We zijn het niet eens met de gang van zaken in de boerderij'', zei de woordvoerder.

"Het Kameleonthema wordt volgens ons niet meer vertoond. Dingen als de toneelstukjes over de schippers van de Kameleon zijn in de afgelopen jaren verdwenen'', aldus een woordvoerder van de stichting. De beelden waren overigens al eerder weggehaald voor een tentoonstelling in het kader van de honderdste geboortedag van de schrijver. Die tentoonstelling was in Langezwaag, de geboorteplaats van de schrijver die in 1991 is overleden.

Een woordvoerder van de Kameleonboerderij vindt het allemaal niet zo dramatisch. "De geest van Hotze de Roos is nog gewoon aanwezig.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    We hebben gelukkig de boekjes nog en die zijn ook wel te koop in de winkel

Of registreer je om te kunnen reageren.