Home

Achtergrond

Beverratten vangen gaat ook in ijzige kou gewoon door

Een medewerker van het Waterschap Rivierenland plaatst een vangkooi voor beverratten in het Gelderse Oosterhout.

Ondanks de vorst gaat het werk gewoon door, zeker omdat het hoge water in de Waal extra beverratten uit Duitsland meeneemt. Normaal gesproken gebeurt het rattenvangen vanaf de kant, maar sinds kort zet het waterschap in stedelijke gebieden kano’s in. Op die manier hoeven vangers niet in tuinen te komen. Door de vorst kunnen de kano’s niet overal meer komen en wordt er vooral nog op open water gewerkt. Het winterweer heeft echter ook voordelen. Gebieden die normaal moeilijk toegankelijk zijn, zoals moerassen, zijn nu via het ijs wel bereikbaar, zodat daar meer nesten dan anders opgespeurd kunnen worden. Foto Vidiphoto

De eerste reacties van bezoekers die naar de Midwinterflora in Lisse kwamen, zijn volgens de Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale (CNB) heel positief. "Ik schat dat er zeker al honderd mensen zijn geweest", zegt een woordvoerder van de CNB. "De lichte kleuren en ruime opstelling van de tentoonstelling leveren tot nu toe veel enthousiaste reacties op." De tentoonstelling is nog tot vrijdag te bezichtigen.Foto Henk Bouwman

Veel gevulde hokken op de kalvermarkt in Purmerend. Vandaag werden er meer dan 1.200 kalveren aangevoerd op de markt, het dubbele van de normale aanvoer. In verband met de feestdagen was er vorige week geen kalvermarkt in Purmerend. Kopers van kalveren waren vorige week ook niet actief, waardoor er deze week ook extra vraag was naar kalveren. Hierdoor kon de prijsdaling voor de nuchtere kalveren enigszins beperkt blijven. Foto Visser Veldhuisen

Belangstellende tuinders laten zich tijdens de Tuinbouw Relatiedagen in Hardenberg informeren over woonunits van G&G Unit Services. Het bedrijf levert op maat gemaakte woon- en of sanitairblokken. "De meeste tuinders zijn er nog niet zo bekend mee", constateert directeur Marc Geboere. "De meeste van hen denken dat we een makelaarskantoor zijn." Volgens Geboere, die al enkele jaren op de beurs in Gorinchem komt, is de sfeer wat tam. "De sneeuwval hier weerhoudt mensen ervan naar de beurs te komen." Foto Frank Uijlenbroek

Lammetjes van zorgboerderij De Zijveling zien voor het eerst sneeuw. De Zijveling in het Gelderse Ommeren is in augustus van start gegaan en doet een proef om het hele jaar door lammetjes te krijgen. Op die manier is er het hele jaar wat te doen voor cliënten. De ondernemers experimenteren daarvoor met een kruising tussen Texelaars en Blessumers, vertelt zorgbegeleidster Gea Olthoff. Foto Vidiphoto

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.