Home

Achtergrond

Berenschot wil nieuwe Thanet Earthprojecten op gang brengen

Adviesbureau Berenschot gaat in opdracht van Dutch Greenports International Nederlandse bedrijven ondersteunen die in het buitenland productie of andere tuinbouwactiviteiten willen opstarten.

Daartoe zal het bureau bestaande buitenlandse tuinbouwprojecten in China, Mexico, Polen en Turkije onderzoeken en selecteren. In een eerste fase wil het bureau alle kansrijke buitenlandse projecten in kaart brengen voor telers, maar ook leveranciers uitgangsmateriaal.

"In de toekomst zal de koopkrachtige vraag naar kwalitatief hoogwaardige tuinbouwproducten in de opkomende economieën toenemen. De productie en ketenorganisaties in deze landen zijn nu niet in staat om die efficiënt en effectief te realiseren. De sterke uitgangspositie van Nederland biedt hier kansen voor internationaal ondernemen", schrijft Berenschot.

Of registreer je om te kunnen reageren.