Home

Achtergrond 1 reactie

Beoogd EU-milieucommissaris naar Nederland voor problemen Natura 2000

De beoogde nieuwe Eurocommissaris voor milieu, de Sloveen Janez Potocnik, wil naar Nederland komen om zich op de hoogte te stellen van de problemen met de uitvoering van Natura 2000.

Dat heeft Potocnik vanmiddag toegezegd tijdens de hoorzitting met het Europees Parlement. Esther de Lange (CDA) wees hem daar op problemen rond Natura 2000. Net als Commissie-voorzitter José Manuel Barroso zei Potocnik de EU-richtlijnen niet te willen aanpassen. Wel zou hij lidstaten willen helpen bij uitvoeringsproblemen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    mieke

    Niet de Habitatrichtlijn, maar de Natuurbeschermingswet is oorzaak van de ellende. Nederland heeft van meet af aan besloten haar eigen speeltje van natuurontwikkeling boven alles te stellen en onhaalbare doelen na te streven die alles slopen wat juist door Europa beschermd moet worden. Dit gaat ten koste van de bestaande natuur. Bedrijven en bewoners worden bovendien afgerekend op deze "wensnatuur"! Wanneer rekent Europa af?

Of registreer je om te kunnen reageren.